15 min
2 people

Shrimp in teriyaki egg tempura

Author: zhutao

Dish type: Przekąski

Cuisine: wietnamska

Flavor: pikantny

Ingredients

  • Teriyaki sauce 20 ml
  • 20 ml Triyaki sauce
  • 250 g Black Tiger shrimp
  • 2 small eggs
  • 4 tablespoons TaoTao Teriyaki sauce
  • Juice from ½ a lemon
  • 3/4 cup flour
  • Ground pepper
  • Cooking oil

Preparing

  • Step 1.

    Clean the shrimp.

  • Step 2.

    If the shrimp are frozen, defrost.

  • Step 3.

    Cover with two tablespoons of teriyaki sauce, lemon juice, ground pepper.

  • Step 4.

    Prepare the tempura.

  • Step 5.

    Beat the eggs, mix with flour and the remaining teriyaki sauce.

  • Step 6.

    Hold the shrimp by the tails, dip in the tempura. Deep-fry for 2-3 minutes until golden-brown.

  • Step 7.

    Get rid of excess fat by placing on paper towels.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Privacy policy