< 1h
2 people

Spicy pork chuck in caramel sauce

Author: zhutao

Dish type: Dania główne

Cuisine: europejska

Flavor: pikantny

Ingredients

  • Soy sauce 15 ml
  • Dark soy sauce 15 ml
  • Soy sauce 15 ml
  • Dark soy sauce 15 ml
  • 2 chops (each 200 g) pork neck
  • 2 tablespoons TaoTao dark soy sauce
  • 1 lemon
  • 1 chili pepper
  • 1 head baby romaine lettuce
  • 10 cherry tomatoes
  • 20 g parmesan
  • Sauce:
  • 100 ml vodka
  • 4 tablespoons TaoTao soy sauce
  • 4 tablespoons sugar

Preparing

  • Step 1.

    Wash the meat, dry.

  • Step 2.

    Tenderize, cover with dark soy sauce, lemon juice. Add chopped chili, put in the fridge for 60 minutes.

  • Step 3.

    Pour the vodka and soy sauce into a small pot. Add sugar, cook without covering until the sauce reduces to ¼ original volume.

  • Step 4.

    Cut the romaine lettuce into 6 parts, cut the cherry tomatoes into halves. Grill.

  • Step 5.

    Remove the meat from the fridge. Let it rest long enough to regain room temperature.

  • Step 6.

    Fry on both sides on very high heat. Cover with aluminium foil, let it rest for a few minutes.

  • Step 7.

    Pour the sauce over the meat. Serve with lettuce and tomatoes, sprinkled with grated parmesan cheese.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Privacy policy