Składniki
- Papaja w syropie 1 opak.
- 4 pszenne naleśniki
- 1 opakowanie Papai w syropie TaoTao
- 1 gruszka
- 4 łyżki dżemu truskawkowego
- 1 laska wanilii
- sok z 1/2 cytryny
- 4 łyżki płatków migdałowych
- parę listków mięty
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Migdały prażymy na złoty kolor na suchej patelni.
-
Krok 2.
Dżem wkładamy do rondla, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, papaję (zostawiając nieco do dekoracji), ziarenka z wanilii oraz sok z cytryny.
-
Krok 3.
Podgrzewamy aż składniki się połączą (ale nie rozpadną zupełnie), a sos dżemowy zredukuje.
-
Krok 4.
Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i składamy w trójkąt.
-
Krok 5.
Podajemy posypane miętą, migdałami oraz kostkami papai.
-
Krok 6.
Naleśniki możemy też podsmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
-
Krok 7.
Nabiorą wtedy wyjątkowej chrupkości.