15 min
2 osób

Naleśniki z papają TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • Papaja w syropie 1 opak.
  • 4 pszenne naleśniki
  • 1 opakowanie Papai w syropie TaoTao
  • 1 gruszka
  • 4 łyżki dżemu truskawkowego
  • 1 laska wanilii
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • parę listków mięty

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Migdały prażymy na złoty kolor na suchej patelni.

  • Krok 2.

    Dżem wkładamy do rondla, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, papaję (zostawiając nieco do dekoracji), ziarenka z wanilii oraz sok z cytryny.

  • Krok 3.

    Podgrzewamy aż składniki się połączą (ale nie rozpadną zupełnie), a sos dżemowy zredukuje.

  • Krok 4.

    Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i składamy w trójkąt.

  • Krok 5.

    Podajemy posypane miętą, migdałami oraz kostkami papai.

  • Krok 6.

    Naleśniki możemy też podsmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.

  • Krok 7.

    Nabiorą wtedy wyjątkowej chrupkości.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności